Rövid áttekintés

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) Nemzeti Információs Infrastruktúra (NIIF) Program keretében megvalósított országos akadémiai szuperszámítógép rendszernek több gépe található a Debreceni Egyetem Kassai Úti campusán. Két épületben találhatók az országos HPC szolgáltatás részeként működő berendezések:

DE HPC Központ (TEOKJ épület, 0-117 terem) DE Országos HPC Központ

 

Az alábbi HPC gépek léteznek Debrecenben:

1. Debreceni gép. Neve: Gyires (részletek itt) 2. Debreceni gép. Neve: Leo (részletek itt) 3. Debreceni gép. Neve: Apollo (részletek itt)

 

A jelenlegi magyar felsőoktatási és akadémiai HPC országos rendszernek mintegy 480 TFLOP/s számolási teljesítménye. 2018 ban ennek 80%-a a Debreceni Egyetem Szuperszámítógép Központjában működik.

Frissítés dátuma: 2018.08.02.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.