Akadémiai felhasználás

A HPC rendszerek alapvetően a különböző tudományterületeken kutatókat szolgálják ki, de ipari alkalmazások futtatására is lehetőség van külön projekt keretében. A témához kapcsolódó aktuális eseményekről  megfelelő időközönként, valamint extra igény megjelenése esetén DE HPC Felhasználói Fórum keretében részletes tájékozatókat szervezünk az érdeklődő akadémiai kutatók számára. A felhasználók részéről szóbeli egyeztetés kezdeményezése a Kapcsolat / Látogatási igény bejelentése oldalon keresztül lehetséges.

A HPC rendszerek felhasználási módja lényegesen eltér a klasszikus asztali (vagy szerveres) gépknél szokásostól. A bejelentkezés csak a front-end géphez való hozzáférést jelenti, amin nem javasolt a futtatás. A nagy számolási kapacitást nem ez, hanem a háttérben lévő több ezer processzor magos, számoló "node" gépek adják. A job-ok futtatása a front-end gépen elérhető SLURM ütemező segítségével történik, amely a hardver erőforrások rendelkezésre állásától függően a job-ot a végrehajtó node-okhoz rendeli. A szükséges részletes gyakorlati tudnivalók az alábbiak:

Frissítés dátuma: 2018.08.31.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.