HPC Projektek

A szuperszámítógép használata speciális informatikai ismereteket igényel. Ennek érdekében 2012-2014 között "Szuperszámítógép: Nemzeti Virtuális Laboratórium (HPC-NVL)" néven projekt keretében történt meg a rendszer használatával kapcsolatos speciális know-how terjesztése a kutatók számára. A projektben a Szegedi Tudományegyetem koordinációja mellett a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem kutatói, illetve az NIIF intézet munkatársai vettek részt.

A különböző tudományterületek kutató felhasználói további projektekben alkalmazták és folymatosan alkalmazzák az országos HPC rendszer szolgáltatásait.

Frissítés dátuma: 2018.10.05.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.