Stratégiai megállapodás

2016, október 17 - 16:27
Az oktatást és a társadalmi felelősségvállalást érintő háromoldalú együttműködési szerződést kötött a Debreceni Egyetem, a város önkormányzata és a British Telecom.

A végzés előtt álló hallgatók munkavállalási lehetőségeinek javítására üzleti készségfejlesztő tréninget és üzleti idegennyelv-oktatást is biztosít British Telecom a megállapodás keretében, melyet Iain Lindsay brit nagykövet jelenlétében írtak alá a felek hétfőn a Kölcsey Központban. A hazai SSC-szektor meghatározó vállalata jelenleg 500 főt foglalkoztat debreceni irodájában, ezt a létszámot azonban a következő időszakban évente 100 fővel tervezi bővíteni, melyhez felkészült szakemberekre van szükség – jelentette be Szabó Zoltán, a BT ROC Kft. ügyvezető igazgatója.

- A gazdasági teljesítmény növelésének kulcsa a jól képzett, több nyelvet beszélő munkaerő. Ahhoz, hogy biztosítani tudjuk a külföldi cégek által elvárt versenyképes tudást, fontos, hogy az oktatásba is befektessünk – hangsúlyozta Iain Lindsay brit nagykövet, aki köszöntőjében felidézte, hogy idén tavasszal a Debreceni Egyetem nyári egyetemén tanult magyarul.

Papp László polgármester szerint a most bejelentett létszámbővítés egyértelmű visszajelzés a városnak, hogy a British Telecom hosszútávra tervez, s a cég elképzelései illeszkednek Debrecen stratégiai céljaihoz.

- A BT ezzel a fejlesztéssel Debrecen jövőjét építi, ugyanis minden itt tartott diplomás fiatal egy építőelem ahhoz, 2050-re a város népessége elérje a 250 ezer főt – vélekedett Papp László, aki hozzátette: a következő években 20-30 százalékkal növelnék a középfokú oktatásban és szakképzésben résztvevők számát, valamint támogatnák, hogy az egyetem hallgatói létszámban és infrastrukturálisan jelentős bővülésen menjen keresztül.

- Ez a megállapodás, ahol az ország második legnagyobb városában az ország legnagyobb egyeteme a világ egyik meghatározó multinacionális vállalatával fog össze az az együttgondolkodás és együtttervezésnek az egyik legmagasabb szintje. A telekommunikáció, informatika és szolgáltatás minőségi fejlesztése terén a Debreceni Egyetem megfelelő partnere lesz a British Telecomnak és Debrecen városának – mondta Szilvássy Zoltán rektor, aki a polgármester beszédére reagálva reményét fejezte ki, hogy a 250 ezres lakosság ötöde, 50 ezer diák az intézmény hallgatója lesz néhány évtized múlva.

Az oktatási együttműködésről szólva Szilvássy Zoltán kifejtette: itt nem egyszerű számítógép-kezelésről van szó, hanem nagyon magas hozzáadott értékű munkáról, illetve az egyetem reményei szerint közös kutatás-fejlesztésről.

- Egy vállalat akkor ereszt gyökeret valahol, ha nemcsak összeszerel, nemcsak csomagol, hanem érdemi hozzáadott érték keletkezik az adott helyszínen, ehhez a Debreceni Egyetem mindent megtesz a megfelelően képzett humán erőforrás megteremtésében – fogalmazott a rektor.


A társadalmi felelősségvállalás kapcsán a rendezvényen belejelentették, hogy a BT a jövőben támogatja a DEAC-ot, az egyesület labdarúgó csapata pedig a mezén fogja viselni a vállalat logóját.

Sajtóiroda - TPL


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.