Az új izraeli nagykövet az egyetemen

2016, december 9 - 11:03
Yossi Amrani segíteni kívánja a Debreceni Egyetem és izraeli kutatóintézetek, felsőoktatási intézmények közötti még jobb együttműködést. A nagykövet a közös programokba a Debrecenben tanuló izraeli hallgatókat is bevonná.

Izrael november végén Magyarországra érkezett új nagykövete konkrét célokat fogalmazott meg a Debreceni Egyetemen december 8-án tett látogatásán. Szilvássy Zoltán rektorral folytatott megbeszélésén elsősorban hazája orvosbiológiai, gyógyszeriparhoz kötődő és mezőgazdasági kutatásait emelte ki, amelyekbe akadémiai partnerként kapcsolódhatna be a debreceni intézmény.

Mivel az izraeli kutatóintézetek, felsőoktatási intézmények rendszere szorosan épít ipari partnereire, a közös tudományos programok vállalati együttműködéseket is eredményezhetnek a Debreceni Egyetem számára.

- Izrael gazdasága a város-akadémia-ipar hármasát preferálja. A nagykövet út éppen emiatt érkezett Debrecenbe, más magyarországi városban ilyen jellegű összefogást nem talál. Mély benyomást tett rá a debreceni felsőfokú oktatás ötszáz éves múltja is – mondta Szilvássy Zoltán rektor a találkozót követően.

Csaknem háromszáz izraeli hallgató tanul a Debreceni Egyetem orvos-, fogorvostudományi és agrárkarain, Yossi Amrani őket is bevonná a közös kutatásokba. A nagykövet a rektori megbeszélést követően találkozott is az izraeli fiatalokkal.

 

Sajtóiroda - TH

 

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.